KlikIk staat in de schijnwerpers 10 jaar ago

De mediatheek KlikIk, op basis van De ZorgHub, is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Een groep verstandelijk beperkten binnen zorginstelling Amerpoort kwam op het idee deze mediatheek te ontwikkelen en binnen de zorginstelling wordt er al enthousiast gebruik van gemaakt. Zij kunnen hiermee nu op een veilige, simpele en betrouwbare manier toch gebruik maken van internet. Deze mediatheek werd door publicaties steeds bekender in Nederland.

Voor mensen met een verstandelijke beperking is toegang tot een computer met internetverbinding niet vanzelfsprekend. Met KlikIk is dit wel mogelijk. Zij kunnen in deze mediatheek luisteren naar muziek, kijken naar video’s, beeldbellen en nog veel meer.

Amerpoort heeft een eigen redactie die uit cliënten van de zorginstelling bestaat. Zij kunnen de media, zoals video’s, uitkiezen om in de mediatheek te plaatsen. Deze video’s kunnen zij labelen door middel van een categorie, waardoor verschillende cliënten de juiste content te zien krijgen.

Ook voor verstandelijk beperkten moet er een mogelijkheid zijn gebruik te maken van internet. Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland verwijst in hun artikel naar KlikIk wanneer ze het hebben over de landelijke aanpak van het probleem.

Ook door de uitzending van het NOS Journaal op 9 november kwam Nederland in aanraking met de nieuwe dienst. De uitzending is hier terug te kijken.

Binnenkort komt KlikIk ook beschikbaar voor andere zorginstellingen. Hebt u als zorginstelling interesse  in de mediatheek? Stuur dan een e-mail naar info@dezorghub.nl.

Lees ook: KlikIk Mediatheek genomineerd voor innovatieprijs

Lees ook: Nominatie Innovatieprijs Voorzorg Utrecht

No Replies on KlikIk staat in de schijnwerpers

Leave a reply