Compleet en direct van start gaan

Naast het delen van eigen foto’s en video’s met je verwant, is het niet nodig op zoek te gaan naar media om de persoonlijke mediatheek mee te vullen. Door de redactiegroep van Amerpoort is er namelijk een catalogus beschikbaar met meer dan 6000 bestanden, waar je verwant van kan genieten. Deze inhoud is gelabeld met zoekwoorden en thema’s, zodat je makkelijk kunt vinden waar je naar op zoek bent. Of dat nou een foto is van het lievelingsdier van je verwant of een video van zijn of haar favoriete artiest, je kunt met Klikik direct aan de slag.

Ontwikkeld voor en door cliënten

Bij het MultiMediaStation, een dagbesteding van zorgorganisatie Amerpoort, is een redactie van cliënten bezig met het vullen van de Klikik- catalogus. Zij zoeken naar inhoud als foto’s en video’s die geschikt zijn voor de doelgroep van de dienst. Hieruit kunnen begeleiders en verwanten inhoud selecteren om in de persoonlijke mediatheek van de cliënt te plaatsen. Door het deelnemen aan een echte redactiegroep kunnen zij nu een bijdrage leveren aan de maatschappij. Klikik is dus gemaakt voor en door cliënten.

WAT ANDEREN ZEGGEN

"Als logopedist zie ik in Klikik mogelijkheden voor de gebruiker om zijn contacten en communicatie- en interactiemogelijkheden uit te breiden. Klikik biedt een veilige digitale omgeving. Binnen deze omgeving is de gebruiker voor zijn contact- en interactiemomenten niet meer alleen afhankelijk van zijn directe omgeving, maar heeft ook de mogelijkheid om op afstand te communiceren met familieleden en andere verwanten. Daarnaast biedt de mediatheek een zeer ruim aanbod aan allerlei (interactieve) media, waar de gebruiker zelf of samen met een ander plezier aan kan beleven. Ik vind Klikik een verruiming voor de belevingswereld van de client."
Pieternel Welles, logopedist Amerpoort
Eigen regie van gebruiker

Elke gebruiker heeft een eigen persoonlijke omgeving, waarin deze kan kijken, luisteren en doen wat hij of zij leuk vindt. Wanneer de omgeving van de gebruiker door zijn of haar begeleider is gecreëerd, zijn er geen limieten meer nodig, wat op regulier internet wel het geval zou zijn.

Eenvoudig

Het vergt weinig kennis om met Klikik om te gaan. Alle zorginstellingen kunnen zelfstandig hun mediatheek beheren. Daarnaast ligt het onderhoud niet in hun handen, wat Klikik een eenvoudige dienst maakt.

Overal en op ieder apparaat benaderbaar

Er zijn geen investeringen nodig in dure hardware of in omvangrijke projecten. Een PC, tablet of smartphone met internetverbinding is voldoende om Klikik te kunnen gebruiken.

Persoonlijk

De kleuren, de pictogrammen en de achtergrond; alles kan naar eigen voorkeur worden aangepast. Klikik sluit zelfs aan op de persoonlijke verstandelijke beperkingen, want elke persoon is hierin uniek.

Veilig

De redactie van Klikik zal alle content labelen en begeleiders kiezen vervolgens welke labels de cliënten te zien krijgen. Dit zorgt ervoor dat de cliënten geen inhoud te zien krijgen die ongepast, eng of onnodig is. De omgeving blijft daarnaast veilig en reclamevrij.

De kunst van het weglaten

De eenvoud van Klikik maakt de mediatheek begrijpelijk voor iedereen, dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt gebruik gemaakt van simpele pictogrammen waar eventueel spraakhulp aan kan worden toegevoegd.

ONTWIKKELD DOOR

Het platform Klikik is ontwikkeld in opdracht van Amerpoort en gerealiseerd door Graphlr en Image33 Visuele Communicatie.

amerpoort
Logo-Graphlr