KlikIk Mediatheek genomineerd voor innovatieprijs 10 jaar ago

De KlikIk Mediatheek, een project van Amerpoort waar DoelgroepTV en Image33 samen aan bouwen, is genomineerd voor de innovatieprijs van de Stichting Voorzorg Utrecht. De multimediagroep van Amerpoort, die het project heeft bedacht en in gang gezet, heeft al een fraai gegraveerd champagneglas ontvangen voor deze nominatie.

De KlikIk Mediatheek: een bijzonder project

De KlikIk Mediatheek is bedoeld om de cliënten van Amerpoort gebruikersvriendelijk en gepersonaliseerd toegang te geven tot film- en fotomateriaal, spelletjes, e-readercontent etc. op Internet. Ook een beeldbelfunctionaliteit maakt deel uit van de mediatheek, zodat cliënten eenvoudig met hun familie contact kunnen opnemen.

Bijzonder aan KlikIk is dat het prototype is bedacht door de cliënten, vrijwilligers en medewerkers van Amerpoort zelf. Om ervoor te zorgen dat de mediatheek precies blijft aansluiten bij de wensen van de cliënten worden ook zij, hun ouders en hun begeleiders betrokken bij de ontwikkeling. Ook is KlikIk uniek doordat ze niet voornamelijk focust op de mogelijkheden van Internet voor de groepen met lichte beperkingen, maar juist ook op het groter maken van de wereld voor cliënten met ernstiger beperkingen door gebruikersvriendelijke toegang tot Internet.

Stichting Voorzorg Utrecht

De Stichting Voorzorg Utrecht (SVU) werd opgericht in 1938, en hield zich aanvankelijk bezig met “het verschaffen van genees- en/of heelkundige behandeling en verpleging in ziekenhuizen aan hen, die zich daartoe aanmelden”. Tegenwoordig heeft de Stichting als doelstelling om de gezondheidszorg te bevorderen door subsidies te verlenen aan (innovatieve) projecten. De innovatieprijs is een manier om invulling te geven aan deze doelstelling.

Het wordt nu echt spannend om te zien of het project de nominatie weet te verzilveren! Op 25 september is er een gesprek met de jury en op 20 november volgt de prijsuitreiking in Houten. Op de website van de Stichting Voorzorg Utrecht is te lezen wie de andere kanshebbers zijn.

No Replies on KlikIk Mediatheek genomineerd voor innovatieprijs

Leave a reply