I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

amerpoort

Amerpoort

Amerpoort is een zorg organisatie die 2200 mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt bij wonen, werken, dagbesteding, logeren en vrije tijd. Deze verstandelijk beperkten variëren van jong tot oud en van licht tot ernstig en meervoudig beperkt. Vanuit Amerpoort werd de redactie van KlikIk samengesteld, waar content wordt geselecteerd om de mediatheek mee te vullen. De redactie bestaat dus uit mensen met een verstandelijke beperking.

Image33

Het bedrijf dat de vormgeving van KlikIk op zich neemt is Image33, een productiebureau op het gebied van visuele communicatie. Het team van Image33 bestaat uit professionals op het gebied van fotografie, grafisch ontwerp, projectleiding en ICT. Zij zorgden ervoor dat de mediatheek eruit ziet zoals deze er nu uitziet, dus met een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke interface.

Graphlr

KlikIk is gerealiseerd op basis van De Mediahub, een innovatief mediaplatform. Graphlr biedt technologie waarmee KlikIk kan worden aangeboden.

Voor de cliënt

Video’s

In de Mediatheek kunnen cliënten films van YouTube en Uitzending Gemist bekijken. Uiteraard zonder reclame, zodat per ongeluk doorklikken voorkomen wordt. Ook is het mogelijk voor begeleiders, verwanten en cliënten om zelf films te uploaden.

Foto’s

De Mediatheek geeft cliënten ook toegang tot foto’s van Picasa. Net als bij de films is het mogelijk om de foto’s in een afspeellijst op te nemen, zodat een digitaal fotoboek ontstaat.

Muziek

De Mediatheek geeft cliënten ook toegang tot muziek van verschillende fora. Net als bij films en foto’s kunnen cliënten ook van muziekfragmenten hun eigen afspeellijst samenstellen.

Spelletjes

De Mediatheek biedt – voor cliënten met de browser die hiervoor ondersteuning biedt – eenvoudige online games op basis van.

Beeldbellen

Eén van de kernfuncties van de Mediatheek is beeldbellen. Met een eenvoudige druk op de knop kunnen cliënten contact opnemen met verwanten en vrienden die ook toegang hebben tot de Mediatheek. Ze kunnen in hun lijst met contacten direct zien wie er op dat moment bereikbaar is voor beeldbellen en wie niet.

Voor begeleiders en familie

Het koppelen van cliënt(en)

U kunt op KlikIk verschillende cliënten onder uw hoede nemen. Deze krijgen allemaal een eigen account die door uzelf kan worden vormgegeven. Elke cliënt logt daarna dus in zijn eigen persoonlijke omgeving in.

Persoonlijke omgeving(en) creëren

U krijgt de mogelijkheid de mediatheekomgeving van uw cliënt volledig zelf in te richten en vorm te geven. U richt de omgeving in voor uw cliënten zodat deze aansluit bij de beperkingen, mogelijkheden en voorkeuren van de individuele cliënt. Het inrichten van de omgeving is in vijf stappen gedaan.

Het selecteren van content

Om de persoonlijke omgeving van een cliënt te vullen, kunnen u en vrienden of familie van de cliënt materialen kiezen uit de catalogus, die de redactiegroep heeft gevuld met films, muziek, foto’s, spelletjes enzovoort. De labeling naar niveau, maar ook op kijkwijzerindicatie, sleutelwoorden en categorieën maken het eenvoudig om snel materialen te vinden die passen bij de interesse van uw cliënten.

Zelf content toevoegen

U, maar ook vrienden of familie, kunt gebruik maken van de mogelijkheid om zelf films, foto’s, muziek e.d. in de persoonlijke omgeving van de cliënt te zetten. Op die manier kan de cliënt een persoonlijk online album inzien.